Den här ovanliga kombinationen funkar faktiskt! En ganska mild rätt som är perfekt på sommaren när både rabarber och babyspenat är i säsong.
Något kvar? Lägg det i matlådan!
Tillagningstid: 50 minuter, inklusive en kvarts fikapaus. Har du färdigkokta linser så går det förstås snabbare.
Näringsvärde en portion med 2 msk turkisk yoghurt, 10 % fett: 290 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 41 g (59 E%) | Fett 6 g (19 E%) | Protein 15 g (22 E%) |
Ingredienser
- 1 msk olja
- 1 liten lök
- 0,75 dl russin
- 3 klyftor vitlök
- 2 msk riven ingefära
- 0,5 tsk spiskummin
- 2 tsk senap
- 2 dl torkade gröna linser
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 3 dl hackade rabarber
- 130 g (ca 2 påsar) babyspenat
- En klick turkisk yoghurt eller sojayoghurt (om du vill)
Hur du lagar
- Hacka en liten lök, och hacka 0,75 dl russin.
- Hetta upp 1 msk olja i en gryta och stek med 3 pressade vitlöksklyftor, lök och russin.
- Lägg i 2 dl torkade gröna linser.
- Riv 2 msk ingefära och lägg i tillsammans med 0,5 tsk spiskummin och 2 tsk senap.
- Häll i 5 dl vatten och 2 buljongtärningar och låt detta koka i 20 minuter. Under tiden, gör en kopp te och slappna av en stund. Bara sitt och njut av att vara.
- Häll i 3 dl hackade rabarber och koka i 5 minuter till.
- Häll i 130 g babyspenat och koka i ytterligare 5 minuter.
- Servera med en klick turkisk yoghurt eller sojayoghurt på toppen. Ska du spara rester så kyl dem snabbt. Spenat innehåller sporer som kan bilda bakterier, som sedan kan omvandlas till nitrat. Det är inte farligt för vuxna, men kan vara skadligt för barn.
Mm! Spännande! Linser har oanade möjligheter iom att de passar så bra ihop med syra och sötma. Jag brukar röra ner socker och pressa lime över kokta kalla gröna linser och bara smaska i mig med sked :-).
Låter gott! 🙂