Pannkakor med svarta bönor? Jo, det funkar faktiskt. Bönorna gör smeten krämig och man känner inte smaken av dem. Pannkakorna är laktosfria och ägget kan uteslutas, smeten håller ihop ändå. Byter man ut honungen mot sirap är pannkakorna även veganska.
Tillagningstid: Tiden är beräknad på färdigkokta bönor, ska du blötlägga och koka bönerna tar det längre tid.
Näringsvärde en portion – två pannkakor, utan topping: 286 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 39 g (52 E%) | Fett 12 g (36 E%) | Protein 9 g (12 E%) |
Ingredienser
- 0,75 dl / 45 g kokta svarta bönor
- 0,5 dl osötad mandelmjölk eller havremjölk
- 2 msk flytande honung
- 1 ägg
- 0,5 äpple
- 0,75 dl fullkornsmjöl som fullkorns dinkel eller grahamsmjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljpulver (vaniljextrakt, inte vaniljsocker)
- 1 msk olja
Hur du lagar
- Skölj bönorna. Klicka här för recept till bönorna som blir över.
- Mixa alla blöta ingredienser i en mixer eller med stavmixer till en slät smet: 0,75 dl svarta bönor, 0,5 dl mandelmjölk, 2 msk flytande honung, 1 ägg och 0,5 äpple.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke: 0,75 dl mjöl, 2 msk kakao och 0,5 tsk vaniljpulver.
- Rör ihop de blöta ingredienserna med de torra. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut 0,5 dl smet till varje pannkaka. Smeten flyter inte ut av sig själv, så ta stekspaden och bred ut den till 0,5 cm tjocka cirklar. Stek i på medelvärme i 1 msk olja, 2 minuter på varje sida.
- Medans du steker ta en stund till medveten närvaro och stretcha lite. Sträck ut armarna, testa att nå golvet med händerna. Sträck upp och testa att nå taket.
- Servera gärna med Mango- och bananglass eller turkisk yoghurt.
hur är de här veganska? det är ju ägg i.
@Sasha: Receptet är listat under “Vegan” för att man lätt kan göra det utan ägg och honung. Det står i introt: “ägget kan uteslutas, smeten håller ihop ändå. Byter man ut honungen mot sirap är pannkakorna även veganska”. Anledningen är att det är svårt att hitta veganska recept, så jag försöker tipsa hur man kan byta ut ingredienser.