Tacos är en perfekt måltid att laga vegetariskt och brukar uppskattas av både barn och vuxna. Även inbitna köttätare brukar hugga in med glada miner. Det här receptet använder Belugalinser, men det går att byta mot svarta bönor, dupuylinser eller andra bönor.
Näringsvärde en portion: 198 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 25 g (53 E%) | Fett 5 g (24 E%) | Protein 11 g (23 E%) |
Ingredienser
- 2 dl / 160 g torkade Belugalinser eller 6,5 dl / 460 g kokta, eller andra linser eller bönor
- 1 msk olja
- 2 klyftor vitlök
- 1 lök
- 1 msk chilipulver
- 1 msk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 0,5 msk torkad oregano
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 1 burk / 400 g krossade tomater
Hur du lagar
- Koka 2 dl Belugalinser i 20 minuter eller enligt anvisningarna på paketet.
- I en gryta, värm 1 msk olja, pressa ner 2 klyftor vitlök, hacka 1 lök och stek i grytan. När löken är mjuk, lägg till kryddor: 1 msk chilipulver, 1 msk spiskummin, 1 msk paprikapulver, 0,5 msk oregano, 0,5 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar.
- Häll i 1 burk krossade tomater och 2 dl vatten och låt grytan koka på låg värme tills bönorna är klara. När de är så häll av vattnet och lägg i grytan. Koka upp och tacoröran är klar att servera. Är konsistensen för lös så låt den koka samman några minuter.
- Röran kan ätas i tacoskal med sallad, tomater, gurka, majs, hackad rödlök, guacamole, crème fraîche och annat du gillar att ha med tacos.
- Tacos är perfekt mat för en liten stund till medveten närvaro. När du plockar upp de olika tillbehören så passa på att känna konsistenser och texturer. Hur känns de olika smakerna enskilt eller blandat med varandra?
Vegetarisk vardagsmat – 10 lättlagade recept

“Vegetarisk vardagsmat – 10 lättlagade recept” innehåller en blandning av grytor, burgare och ugnsbakade rätter. Boken underlättar vardagspusslet och har även en rejäl dos mindfulness så att du kan få in lite lugn i din vardag. Med 10 lättlagade recept ska den göra det lätt att laga god och nyttig vegetarisk mat. Recept som ingår:
- Koriander- och kumminkryddade morotsbiffar
- Burgare på blandade bönor – i ugn
- Marias kesobiffar med kidneybönor, purjolök och persilja
- Falafel – vegetariska kikärtsbullar
- Söt och såsig auberginegryta
- Böngryta med äpple, morot och smak av senap
- Svart böngryta med aprikos och apelsin
- Gröna linser spetsat med rabarber, spenat och ingefära
- Spenatlasagne med keso och morötter
- Vegetarisk kålpudding med quorn
Om du är nybörjarvegetarian ger boken dig ett par grundrecept du kan basera din vegetariska matlagning på innan du experimenterar vidare, men det finns även mycket att hämta för en mer erfaren vegetarian.
E-bok (pdf format) – 39 kr:
Tryckt bok:
Hos Amazon.com och Amazon.co.uk.
