Snabb pastarätt med bönor

Pasta med bönorNär du har lite bråttom men behöver få i dig en rejäl portion riktig mat så fungerar den här pastan fint. Receptet använder tagliatelle med ägg för att få upp proteininnehållet, men det går bra med vilken pasta som helst – väljer du en annan pasta och skippar osten så blir rätten vegansk.
Sparar du lite till en annan dag, så spara parmesanosten separat.
25 minuter tillagning för 3 portioner

Näringsvärde en portion: 605 kcal
Kolhydrater
93 g (61 E%)
Fett
14 g (21 E%)
Protein
27 g (18 E%)

IngredienserIngredienser

  • 250 g / 8 nystan tagliatelle med ägg
  • 1 msk olja
  • 1 lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g / 1 ask körsbärstomater
  • 1 burk / 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 burk /230 g blandade bönor
  • 60 g / 6 skivor parmesanost

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Koka vatten och lägg i 250 g tagliatelle och koka enligt anvisningarna på paketet.
  2. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Hacka 1 lök och 2 klyftor vitlök och stek i oljan.
  3. Skölj och halvera 250 g körsbärstomater och lägg i stekpannan med 1 burk krossade tomater, 1 msk tomatpuré, 1 tsk timjan, 1 krm socker, 1 krm salt och 0,5 tsk svartpeppar.
  4. Skölj 1 burk blandade bönor och lägg i. När pastan är kokt, blanda i den kokta pastan. Lägg upp på tallrikar och smula över 2 skivor parmesanost på varje tallrik.
  5. Ta en liten stund till medveten närvaro när du äter. Medan du äter, lägg märke till ljuden du hör. Hur låter det när du tuggar? När du skär? När du lägger ned bestick? Kommer det ljud från andra håll i rummet eller utanför? Försök behålla närvaron och lägg märke till ljuden medan du äter.

AtMerVegetariskt.se