Fattiga riddare – eller en rik(lig) frukost

Fattiga riddareFattiga riddare eller en rik frukost för både stora och små. Det blir en stadig frukost eller mellis som mättar länge. Ibland är det socker i smeten, men det behövs inte. Snabbt går det också – kan det bli bättre?
10 minuter tillagning för 2 portioner

Näringsvärde en portion: 377 kcal
Kolhydrater
32 g (34 E%)
Fett
20 g (50 E%)
Protein
15 g (16 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 4 skivor bröd, gärna dagsgammalt
  • 3 ägg
  • 0,5 dl mjölk, 3% fett
  • 0,5 tsk kanel / kardemumma / vaniljextrakt
  • 2 msk smör

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Blanda alla ingredienser utom smöret i en skål.
  2. Skär bort kanterna från brödet (spara till fågelmat) och dela dem i två delar, då passar de bättre i stekpannan. Häll äggblandningen på en platt tallrik och blötlägg brödet några minuter, vänd några gånger.
  3. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna och stek brödet någon minut på varje sida på mellanhög värme tills de är gyllenbruna. Servera med fruktkompott eller färsk frukt. Vill du ha lite sötare smak kan man ringla lite honung över.
  4. Innan du äter, ta en liten stund till medveten närvaro. Fokusera på vad du gör och var du är och vad du känner. Uppskatta dig själv att du väljer att stanna upp och vara i nuet.

AtMerVegetariskt.se