Risotto med torkade kantareller och purjolök

Risotto med torkade kantareller och purjolökEn lättlagad rätt på vandringen. Enda nackdelen är att riset har en koktid på 20 minuter, så det kan ta en stund att laga, men det är värt väntan! Du behöver bara en kastrull till denna rätt.
Tillagningstid: 50 minuter.
50 minuter tillagning för 2 portioner

IngredienserIngredienser

  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 2 dl arvorioris / arborioris / risottoris
  • 6 dl vatten
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk torkade trattkantareller, eller ca 15 gram
  • 1 msk torkad oregano
  • 150 g parmesan

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Hacka en rödlök, och bryn i 1 msk olja.
  2. När löken är mjuk, tillsätt 2 dl arvorioris och 6 dl vatten och koka i 20 minuter. Under tiden ansa och hacka 1 purjolök och skala 2 morötter och skiva i tunna skivor eller små bitar. Lägg i purjolöken och morötterna allteftersom de blir klara.
  3. Tillsätt 2 msk vitvinsvinäger, 3 msk torkade trattkantareller och 1 msk torkad oregano när det är ungefär 5 minuter kvar.
  4. Skiva 150 g parmesan i tunna skivor. Rör ner det mesta men spara en del till toppingen.
  5. När risotton är klar, toppa med parmesan och njut.

AtMerVegetariskt.se