Linsgryta med kokosmjölk och äggnudlar

Linsgryta med kokos och nudlarEn bra kvällsmat i naturen. Stora portioner och äggnudlarna gör den mättande. Endast en gryta behövs. Koktiden kan förkortas om man använder färdigkokta linser, men är det inte trevligare att ta det lugnt och då gör det inte så mycket att det tar 10 minuter längre.
Tillagningstid: 50 minuter.
50 minuter tillagning för 4 portioner

IngredienserIngredienser

  • 2 klyftor vitlök
  • 1 cm bit ingefära (torkad ingefära går att använda, men blir inte lika gott!)
  • 1 msk olja
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 tsk röd currypasta
  • 2 dl torkade röda linser
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 150 g / ca 2 portioner äggnudlar
  • 1 burk / 400 ml kokosmjölk

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Skala, finhacka och fräs 2 vitlöksklyftor och 1 cm stor bit ingefära i 1 msk olja med 2 tsk chiliflakes och 2 tsk röd currypasta.
  2. Lägg i 2 dl torkade röda linser, 3 dl vatten och 1 grönsaksbuljongtärning. Koka i ca 10 minuter. Blir det för torrt så lägg till mer vatten.
  3. Lägg i 150 g äggnudlar och 1 burk kokosmjöllk och koka ytterligare 5 minuter tills både nudlarna och linserna är klara.
  4. Njut!

AtMerVegetariskt.se