Krämig blåbärsglass – ut och plocka!

BlåbärsglassNu är blåbär i säsong! Passa på att plocka och gör denna fantastiskt krämiga och goda glass med blåbär, eller annan valfri frukt. Tillagningen tar ca 15 minuter, men behöver stå i frysen över natten.
15 minuters tillagning för 15 portioner

IngredienserIngredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g kondenserad mjölk
  • 8 dl blåbär

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Vispa 5 dl vispgrädde.
  2. Vänd ner 400 g kondenserad mjölk i grädden.
  3. Mixa 8 dl blåbär till pure med en stavmixer och vänd ner i grädden.
  4. Ät krämen som den är eller frys och ät nästa dag.
  5. Vill man kan man garnera med citronmelissblad.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: